Tips för att köpa lagerbolag

Det är inte svårt att köpa lagerbolag men det kan ändå vara klokt att tänka igenom detta köp. Visst är det sant att lagerbolaget innebär att du själv inte måste registrera bolag. Men det finns fortfarande några punkter som du måste ta hand om. När du väljer en bra och tydlig bolagsservice så kommer du att få hjälp med det som ska till för att lagerbolaget ska bli ditt. Men det krävs ändå en hel del förberedelse, i varje fall om du vill få ett smidigt och snabbt köp.

Köpa lagerbolag snabbt

Det går snabbt att köpa lagerbolag online. Du kan fylla i ett formulär och betala den avgift som krävs. Du måste också ha pengar redo för aktiekapitalet. Normen är 50 000 för lagerbolag men det går också att köpa med aktiekapital på 100 000. De här pengarna ska du ha på ett konto så att du snabbt kan överföra till bolagsservicen som du köper lagerbolaget från.

Förbered dig väl

Du ska förbereda dig väl för köpet. Kom med minst tre olika namn för ditt företag. Det här kan du behöva eftersom Bolagsverket ibland ger avslag på vissa namn. Om de är för lika andra företagsnamn eller inte stämmer överens med din verksamhetsbeskrivning så blir det inte godkänt. Men om du har flera förslag så är chansen till att det blir godkänt mycket större.

Du ska också ha din verksamhetsbeskrivning redo. Den ska vara väl formulerad så att det framgår tydligt vad ditt bolag kommer att syssla med. Du vill eventuellt lämna lite utrymme till mer än det du startar med. Det här kan vara något att tänka igenom. Ta eventuellt hjälp av ett proffs som vet hur verksamhetsbeskrivningar ska formuleras på bästa sätt.

Bli inte lurad!

Tänk på att varje bolagsservice inte är samma sak. Det finns några stora namn i Sverige som är kända för att vara säkra och pålitliga. Bolagsservicen ska tala om att du kan köpa lagerbolag som är ett aktiebolag som inte har varit aktivt tidigare. Det här är verkligen viktigt. Om du köper ett lagerbolag som är ett vanligt aktiebolag med skulder sedan tidigare så blir dessa skulder dina!

Men när du vänder dig till en seriös bolagsservice med gott rykte så behöver du inte vara orolig. Då kommer ett lagerbolag vara det som förväntas. Dessutom så kan du alltid få hjälp med svar på dina frågor. Det kan du behöva då du kanske inte är helt insatt i det som krävs för att starta ett aktiebolag i Sverige. Du ska kunna få stöd via telefon såväl som med email och kanske också chatt.