Så kan du starta lagerbolag snabbt

Om du vill komma igång med din verksamhet på stört så behöver du ordna med bolaget. Ett lagerbolag är ett aktiebolag som ser ut precis som alla andra aktiebolag. Den stora skillnaden ligger i att det aldrig har drivits tidigare. Namnet påminner oss om ett lager, en plats där det finns produkter som väntar på att säljas. I det här fallet är produkten ett aktiebolag.

Hur bildas lagerbolag?

Alla lagerbolag bildas via Bolagsverket men det är inte alla som kan göra detta. Dels så är det så att det måste finnas tillstånd och så måste bolaget som bildar lagerbolagen ha pengar till detta. Det ska ju till ett aktiekapital på minst 50 000 kronor för varje bolag.

En bolagsservice som säljer lagerbolag kommer att skapa dessa i enlighet med alla regler som gäller i Sverige. Det ska de göra om de är seriösa. Men det är klart att det finns tjänster som kan säga att det rör sig om lagerbolag då det i själva verket handlar om bolag som har varit i drift.

Namn på lagerbolaget

När du vänder dig till bolagsservicen för att köpa lagerbolaget så kommer alltså allting vara redo. Det finns redan ett aktiebolag med organisationsnummer som du kan använda. Men namnet kommer ju inte att stämma överens med din verksamhet. Istället så har det ett namn med nummer och kanske en bokstav.

På bolagsservicens hemsida så kan du fylla i ett formulär för att beställa ditt aktiebolag. Då kommer du att se en plats där du kan ge namnet på ditt bolag. När du har fyllt i detta så kan namnet ändras så snart som du skickar in formuläret.

Det tar lite tid innan ditt bolag officiellt får rätt namn men det gör inget. Du måste inte kalla din verksamhet för ett nummer. Det går att dra igång omedelbart med rätt namn. Ställ ut räkningar med detta namn då du vet att Bolagsverket inom kort kommer att ha samma namn registrerat.

Välj namn på ett smart sätt

Det du ska tänka på för att det ska gå snabbt att starta bolaget är att det namn som du vill ha kan vara upptaget. Dessutom så kan Bolagsverket ge avslag om du anger ett namn som är för likt ett annat namn. Försök inte med Mäc Donalds eller Absolät Vodka. Det blir med största sannolikhet avslag.

Om det blir avslag så måste du börja om med nytt namn. Det kan vara lite struligt om du redan har skapat företagspapper och annat med namn och logga. Var därför noga med att undersöka att du med största sannolikhet kommer att få ja till det namn som du väljer.

En bra bolagsservice ska kunna ge dig namnvalsgranskning. Det kan kosta några hundralappar men kan vara smidigt om du är osäker.

Bättre förutsättningar för namnet

När du väljer att köpa lagerbolag så ska du få möjlighet att ge flera namnförslag. Det är något som kan göra att allting går mycket snabbare. När det finns flera förslag så är risken för att det skulle bli avslag mycket liten. Det kan vara bra att tänka på. Men då ska du förstås vänta på godkännande innan du börjar jobba med officiella kvitton och papper med företagsnamnet.

En tydlig verksamhetsbeskrivning

En annan sak som du kommer att få fylla i då du köper lagerbolaget är din verksamhetsbeskrivning. Om du måste sitta och tänka igenom denna då du köper så kan det leda till att det hela tar mycket längre tid. Något som kan vara bra att veta är att Bolagsverket kommer att se på din beskrivning av verksamhet för att avgöra om ditt val av företagsnamn är godkänt.

Förbered din beskrivning innan du ens surfar in på bolagsservicens hemsida för att spara tid. Då kan du bara klippa och klistra från en fil som du har redo på din dator.

Vilket aktiekapital ska du välja?

När du köper ett lagerbolag så kommer det med största sannolikhet att ha ett aktiekapital på 50 000 kronor. Men det går att köpa lagerbolag med aktiekapital på 100 000 kronor. Om detta inte är standard så ska du kontakta bolagsservicen och tala om detta så att de snabbt kan hjälpa dig med att få rätt storlek på bolaget som du startar.