Hur finner man nystartade aktiebolag?

Nystartade bolag är ingen hemlighet och de vill förstås heller inte vara det. Men hur ska man hitta vilka som har valt att starta bolag då det är så många som lanseras varje månad? Lokalt så är det rätt så vanligt att nysatsningar presenteras online. Sajter som Osby Näringsliv listar nya bolag, och så kan man ta reda på om det här är aktiebolag eller enskilda firmor genom att söka vidare. Tjänster som Hitta.se talar om mer som var företaget ligger och vilka kontaktuppgifter som finns.

Starta aktiebolag utan hemsida

Det är rätt så vanligt att nya bolag är utan hemsida. Så även om du får namnet på det nya bolaget så är det inte säkert att du kan få så mycket mer information. Det som normalt sett listas online är en kontaktperson, och även exakt datum för lansering av bolaget. Du kommer också att se om det är vilande bolag. Men det finns nya aktiebolag som inte är vilande och som trots detta inte har särskilt mycket information online. Det här är problematiskt då man vill få veta mer.

Det man måste komma ihåg är att det finns de som startar nya aktiebolag utan särskilt mycket kunskap om modern marknadsföring. Om grundarna av bolaget är lite äldre så är det inte säkert att de vet vad skillnaden mellan en hemsida och ett vanligt visitkort i papper är. Att skapa en plats på nätet kan verka som en mycket komplicerad historia och då kan det dröja innan det finns information om det nya bolaget online.

Läs lokala nyheter

Om du hänger med i lokala nyheter så är chansen god att du kommer att få information om nya verksamheter. Då det rör sig om en ny butik eller en viktig tjänst som samhället har ett stort behov av så är det ganska vanligt att lokala tidningar gör en sak av detta. De skriver mer om den nya verksamheten och berättar varför de som driver den valde att starta aktiebolag.

Det du får inse är att det kan krävas en hel del tid och undersökande arbete för att få reda på vilka nystartade bolag som finns i din omgivning. Det finns listor på nätet men då måste man dyka lite djupare för att komma vidare. Dessutom så är det inte alltid som ett nystartat bolag är så aktivt precis då det är startat.

Med tålamod och förmågan att läsa mellan raderna i nyheter online så kan du nosa upp nya bolag i din omgivning. Det här är inte så svårt men något som kräver tid och ett stort intresse för det område som du söker inom.