Registrera bolag eller köpa ett lagerbolag

Då man funderar på att registrera ett bolag så kan det kännas lockande att köpa ett som redan är registrerat och klart. Det här betyder att man slipper vänta på Bolagsverkets hantering av registrering. Man kan med andra ord dra igång verksamheten omedelbart bums. Det kan ju vara en fördel och en anledning till att man väljer ett lagerbolag hellre än att registrera själv. Men hur ska man tänka för att välja rätt?

Hur besvärligt är det att registrera bolag?

Det första som många tänker på är själva registreringsprocessen. När man väl har tänkt igenom sin affärsidé, dragit nytta av tips vid nyregistrering, och bestämt sig för att köra så kommer frågan om hur man ska gå till väga för att få bolaget registrerat. Det är inte så konstigt att man kan uppleva det som besvärligt att själv registrera bolag. Bara för att man vill driva ett aktiebolag så betyder det inte att man har en förkärlek till det administrativa.

Dessutom så är det oundvikligen så att registreringen tar lite tid. Man kan inte registrera på torsdag eftermiddag och börja ställa ut fakturor på måndag morgon. Men det kan man med ett lagerbolag! Då får man nämligen ett bolag som är redo att användas. Det enda man behöver göra är att fylla i relevanta uppgifter så att bolagets beskrivning anpassas efter den egna verksamheten. Det här kan man snabbt göra då man har förberett det hela väl och vet precis vad man kommer att syssla med.

Med lagerbolag så blir det hur enkelt att komma igång. Har man inte tid till att vänta på registreringsprocess och tycker att det är trist med en massa blanketter så kan det finnas anledning till att välja denna metod.

Vad vinner man på att köpa lagerbolag?

Man får betala för ett lagerbolag så det är viktigt att vara på det klara med varför man ska välja att registrera bolag på detta vis. Om man inte ser några egentliga fördelar så är det ju bättre att ta hand om processen själv. Det är först och främst tid som det handlar om. När du köper ett lagerbolag så spar du tid. Om du redan nu har potentiella kunder som vill handla från dig så kan du ju se denna tid som pengar. Om de måste vänta några veckor så kan det ju leda till att du förlorar uppdragen.

Det är förstås också så att man kan se en fördel med att inte behöva sköta hela registreringen själv då man helst vill fokusera på sin verksamhet. Med ett lagerbolag så är det ytterst lite som du ska fylla i. Det här kan du dessutom göra direkt online varpå du kan köpa bolaget och komma igång. Du vinner alltså lugn och ro och möjligheten att fokusera fullt ut på din verksamhet hellre än registreringen av den!