Därför ska man starta bolag – 6 goda anledningar

Kanske funderar du på att starta bolag och det är du inte ensam om. Många undrar hur livet skulle se ut om de drev sitt eget företag istället för att jobba som anställd. Det kan förstås finnas en hel del nackdelar med att vara ensam ansvarig för ett aktiebolag, men de ska vi inte tala om här! Nu ser vi istället lite närmre på 6 goda skäl till starta eget företag. Ta en titt på dessa och fundera lite på om det ändå inte är dags att göra slag i saken…

  1. Gör det du drömmer om!

Du kan fortsätta drömma om att göra det som du verkligen brinner för men varför inte göra något åt saken? Livet är inte för evigt och åren då man har tid och kraft till att jobba med egna idéer är heller inte så många. Genom att skapa en affärsplan så kan du konkretisera dina drömmar. Kanske behöver du lite hjälp med detta, men det är fullt möjligt. Finns viljan så kan det absolut gå. Det minsta du bör göra är att åtminstone ta reda på om du faktiskt skulle kunna tjäna pengar på din dröm genom att starta bolag.

  1. Bli din egen boss

Tänk att styra upp varje dag precis så som du vill. Du börjar jobba när du är redo för detta och fortsätter tills du själv känner att det räcker. Nu är det förstås så att den som driver eget företag ofta måste jobba mycket mer än den som är anställd. Man har ju ansvaret för allting och då kan man inte bara gå hem hursomhelst. Samtidigt så kan man faktiskt gå hem när man vill då man själv beslutar om när man kommer tillbaka. Att göra det man brinner för ger ork och därmed så kan det kännas väldigt bra med den flexibilitet som man får som möjliggör så mycket mer både under arbetstid och på fritiden.

  1. Tjäna mer pengar

Om man har en bra plan och något som faktiskt kan fungera så kan man tjäna mer pengar med ett bolag än som anställd. Det här är inget som kommer att hända över en natt och det kräver en hel del arbete. Men till sist så kan det förstås bli så att man faktiskt kan få en inkomst som gör att man kan resa, bo i hus och göra annat som man har drömt om.

  1. Upplev verklig livsglädje

Att syssla med det som man brinner för bidrar till livsglädjen. Även om du väljer att starta ett aktiebolag som gör ungefär det som du gjorde som anställd så kan skillnaden vara stor. Nu är det du som får beröm för lyckade projekt och det kan kännas otroligt bra och ge fortsatt motivation. Det blir roligare att vakna på morgonen när du vet att du går till en arbetsplats som du verkligen trivs på.

  1. Jobba hemifrån

Man kan starta företag i långsam takt hemifrån. Kanske blir det här idealet då barnen är små och man vill finnas där lite längre på morgonen och under lov. Då man kan sätta sitt schema själv och dessutom så kan man spara tid på att stanna hemma. Man behöver ju inte sitta i bilköer och vänta på bussar för att komma till och från en arbetsplats och det är inte så dumt.

  1. Lös problem

Det finns många problem i samhället och i världen. Kanske har du möjlighet att lösa några av dessa. Om du har en vanlig anställning just nu så kan du säkert komma på problem som finns och som skulle kunna lösas med en viss produkt eller tjänst. Kanske är det du som ska skapa lösningen och bidra till en värld som är så mycket bättre!