Registrera bolag – Några vanliga fallgropar att undvika

Som ny entreprenör inser du vikten av att ha ett bolag. Även om det i grund och botten inte är svårt att registrera bolag med lite råd och tips så finns det risker. Många har gått igenom denna process före dig så du kan dra nytta av att känna till de fallgropar som finns innan du drar igång.

Vanliga fallgropar när du ska registrera bolag:

Du har inte gjort dina hemläxor

Det är ganska vanligt att folk väljer att registrera bolag utan att först noggrant genomföra efterforskning. Det kan röra sig om att du inte har förstått de olika typen av bolag som står till ditt förfogande som enskild firma, aktiebolag eller handelsbolag.

Lär dig mer om de olika företagsformerna och vad som gäller för skatt. Du bör också se över om det är så att din verksamhet kommer att gynnas mer av en viss företagsform. När du känner att du förstår dig på detta så är det dags att registrera bolaget!

Du inser inte att företagsnamnet är så viktigt

Det kan kännas lockande att börja med ett lagerbolag snabbt och dra till med första bästa namn för att spara tid. Men du måste inse att namnet inte bara är en formalitet. Om namnvalet inte är bra så kan det rentav leda till juridiska problem. Dessutom måste du ju tänka på hur lätt det blir att marknadsföra verksamheten med det valda namnet.

Se till att du har kommit fram till ett riktigt bra företagsnamn som är lätt att lägga på minnet innan du registrerar ditt bolag. Se också till att namnet inte redan är upptaget eller att det är för likt ett annat företagsnamn.

Du har inte planerat din budget väl

Det är lätt att missa hur mycket det faktiskt kostar att dra igång ett företag. Visst kan du spara på att börja hemifrån men det kommer ändå att finnas initiala utgifter som måste finnas med i din budget. Du undviker denna fallgrop genom att från start skapa en detaljerad budget. Den ska inkludera alla startkostnader såväl som löpande utgifter. Dessutom bör det finnas plats för oförutsedda utgifter.

Du tror att rådgivning är överskattat

Om du vill hantera allt själv för att du vill spara pengar så kan det vara ett misstag. Om dina beslut leder till kostsamma åtgärder så hade du ju vunnit på att betala för juridisk eller finansiell rådgivning för din verksamhet.

Ta kontakt med en jurist och revisor så att du kan få professionella råd när du behöver det. Detta kan vara ett bra sätt att undvika kostsamma misstag som rör skatt och andra lagliga frågor.

Du tror att du inte behöver en detaljerad affärsplan

Om du tänker registrera bolag utan en väl detaljerad affärsplan så kan det leda till en djup fallgrop som blir svår att komma ur. Du behöver affärsplanen för att ha en god definition av din affärsstrategi såväl som dina mål.

Om du inte själv vet hur du ska genomföra marknadsanalys och skapa en strategi så är det väl värt att betala för hjälp med detta. Du behöver en god plan för hur du ska driva din verksamhet och vad du kommer att göra i olika typer av situationer.

Du tror att internet är överskattat

Det finns fortfarande folk som väljer att ignorera den digitala världen då de startar ett bolag. Det är ett misstag. Du kommer att behöva en professionell hemsida såväl som sociala mediekonton. Om du inte har det kan din räckvidd bli mycket begränsad.

Se till att du får en hemsida som är byggd med plats för utveckling. Vänd dig till en webbyrå som kan skapa en lösning som ser bra ut och som är gjord för att du tids nog ska kunna jobba mer med marknadsföring online.

Det här är några av de främsta fallgroparna men det finns förstås fler. Om du är medveten och har tänkt igenom din företagsstart så är du redo att registrera bolag och dra igång. Då har du en stabil grund att stå på under kommande veckor, månader och år!