När ska du säga upp dig för att starta ab?

Numera så finns det mycket som man kan göra hemifrån i liten skala. Om det går bra så kan det till sist bli så att man inte längre behöver jobba som anställd utan på full tid syssla med det som man brinner för. Men när ska man säga upp sig för att starta ab och enbart jobba med det egna projektet? Det här kan ju kännas riskabelt, och det särskilt om man inte är säker på hur saker och ting kommer att fungera framöver.

Starta ab på säkert sätt

Ska man starta ab så ska man göra det på ett säkert sätt. Det finns ingen anledning till att rusa fram. Om man kan klara verksamheten på fritiden kanske som enskild firma ett tag till så kan man gott vänta lite. Det är väldigt viktigt att man har en god affärsplan som man följer. Denna ska man uppdatera och gå igenom då och då. När man ser att det faktiskt är läge att ta nästa steg och jobba mer med det egna företaget så kanske man kan välja att gå ner på halvtid på det vanliga jobbet.

En stadig inkomst

Man ska inte säga upp sig förrän man har en stadig inkomst med det egna projektet. En del kanske menar att man behöver ta språnget och satsa fullt ut om man vill lyckas, och visst kan det vara så ibland. Om man har planerat väl och har fått råd från proffs så kan man vara lite modigare. Men för en verksamhet som man kan utveckla långsamt så kan det vara klokt att hänga kvar på det stadiga jobbet tills man har en extra inkomst som motiverar att man säger upp sig.