Lagerbolag – för dig som behöver ett aktiebolag omgående!

Behöver du ett aktiebolag omgående?

Behöver du ett aktiebolag omgående?

Lagerbolag är den perfekta produkten för dig om behöver ett bolag omgående. Har du en pressad tidsplan i det nya projektet? Kanske är det ett nytt projekt som du vill komma igång med genast? Eller är det ett projekt som ni jobbat med under en tid men som ni beslutat att det passar bättre i ett eget företag? Oavsett så kanske ni har tidspress på er och då inte vill ta den tiden som det tar att registrera ett nytt bolag. För det tar trots allt oftast ett par veckor upp till en månad att få ett nytt bolag registrerat medan det går väldigt snabbt att köpa ett lagerbolag.

Mindre administration

En annan aspekt som gör lagerbolagen konkurrenskraftiga är naturligtvis att det blir mindre administrativt arbete för er. Här följer några exempel på vad som oftast ingår när man ska köpa lagerbolag:

  • Hjälp med namnändring osv hos bolagsverket
  • Stiftelseurkund och bolagsordning
  • Bankfullmakt (för att sätta in aktiekapital)
  • Aktiebok
  • Generalfullmakt (för att kunna företräda bolaget omedelbart efter köpet)
  • Köpeavtal
  • Osv..

Exakt vad som ingår och hur mycket hjälp och stöd som ingår beror givetvis på vilket företag man köper lagerbolaget av. Ansatsen att avlasta kunden i mesta möjliga mån finns givetvis hos alla större aktörer i branschen. Tänk på att F-skattsedel oftast inte ingår, men det brukar gå att få en ansökan om f-skattsedel som tillval.

Du kan läsa mer om skillnaderna mellan att starta ett aktiebolag själv och att köpa ett lagerbolag på BolagsButiken.se. Det enda som skiljer i de ekonomiska förutsättningarna är kostnaden för lagerbolaget. I båda fallen behöver aktiekapitalet vara minst 50 000 kr. Det har lyfts åsikter och tankar om att sänka nivån för att det ska bli enklare för unga att starta aktiebolag men än så länge är det minst 50 000 kr i aktiekapital för privata aktiebolag som gäller.

Kort sagt; du sparar tid och arbete på att köpa ett lagerbolag i stället för att registrera ett aktiebolag själv. I utbyte får du betala ett arvode som (oftast) är ganska modest. Konkurrensen inom den här typen av företagstjänster har ökat på senare år vilket gynnar kunden i form av lägre arvoden och inte så jättestora skillnader i vad de olika aktörerna arvoderar.