Varför ska du köpa lagerbolag?

Varför ska du betala några tusen kronor för att få ett färdigt aktiebolag när du kan registrera bolag själv? Det här är en fråga som du ska ställa dig. Det är sant att många väljer att köpa lagerbolag trots att de kan registrera firman själva. Det beror i huvudsak på två saker:

  1. Köpa lagerbolag går snabbt

Du behöver inte vänta på att få komma igång. Bolaget är sedan tidigare registrerat i syfte att säljas. Det betyder att det redan har ett organisationsnummer. Ingen verksamhet har tidigare bedrivits och du får givetvis ge bolaget ditt namn. Jämfört med att registrera bolag hos Bolagsverket så kan det röra sig om flera veckors skillnad och det är klart att det får betydelse för din verksamhet.

  1. Du blir guidad

När du köper ett lagerbolag så kommer du även att guidas genom registreringsprocessen. Det kan kännas skönt. Alla papper som ska fyllas i finns på plats och du behöver inte oroa dig för att du missar något. Det här kan spara dig tid och är också kanonbra om du hör till de som tycker att pappersarbete är hur trist som helst.

Behöver du verkligen ett lagerbolag?

Även om du tycker att de två fördelarna med att köpa lagerbolag verkar bra så måste du fundera på hur viktiga de är för dig. Det innebär trots allt en kostnad då du väljer att köpa det färdiga bolaget. Det kan du inte komma ifrån. Du måste ta reda på om tiden som du sparar är värd pengarna. För vissa så är detta självklart medan andra gott kan vänta några veckor på att få processen klar mycket billigare.

När det är så att du redan nu har kunder som väntar på att få köpa från dig så ska du inte vänta. Att komma igång snabbt kan vara värt mycket mer än de uppdrag som du får. Fler jobb kan komma in snabbare och du behöver inte lägga tid på administrativt registreringsarbete. Det gör att du kan syssla med mer sälj och få fart på företaget.

Få hjälp med beslutet

Du behöver inte ensam komma fram till om du ska köpa lagerbolag eller inte. Det finns bra rådgivare som kan tala om för dig vilka fördelar du kan se fram emot och vad riskerna är. Dessutom så kan du ju diskutera saken med en bolagsservice som säljer lagerbolagen. De är bra på att ta fram det som du ska tänka på.

Även om en bolagsservice helst vill sälja så vet de att ryktet kan ta stryk om de är alltför positiva och inte säger till då de ser att det kanske inte är så smart för dig att börja på detta vis. Kontakta ett känt bolag och ställ dina frågor innan du beslutar dig för att komma igång snabbare med lagerbolag.