Tips för dig som vill registrera bolag

 

Drömmen om en egen verksamhet kan bli sann. Har du tänkt länge på att registrera bolag och dra igång ditt eget företag så är det en fördel. Då har du med största sannolikhet låtit tanken mogna. Frågor om hur du ska driva verksamheten och få den att lyckas har fått svar. Men kanske ska du ändå köra en vända till och kontakta en smart rådgivare. Det kan ju vara så att det finns frågor omkring företagsstarten som du inte har tänkt på.

Här är några viktiga saker att tänka på då du känner att du är redo för att registrera ditt bolag…

Registrera bolag på rätt sätt

Det finns en tydlig procedur för hur man registrerar bolag. Du måste till exempel vara helt och hållet insatt i den form som bolaget ska ha. Det är inte alltid så att aktiebolag blir det bästa. Många gånger så börjar man med enskild firma för att sedan byta till ab. Beroende på vad du kommer att syssla med så kan det vara mer eller mindre fördelaktigt med en viss företagsform.

Lär dig mer om olika företagsformer innan du registrerar ditt bolag med Bolagsverket! Tänk på att ställa rätt frågor. Fundera på saker som pension när du vill ta reda på vilken form som kommer att gynna dig bäst. Det skadar verkligen inte att tänka långsiktigt då du ska besluta om företagsform.

Spara tid med lagerbolag

När du väl är redo att registrera och vet vad företaget ska heta och vad det ska syssla med så är det enkelt att registrera. Men det här kan ta tid. Du är inte den enda som vänder dig till Bolagsverket för att registrera bolag. Ibland så kan det röra sig om flera veckor innan du får allt det som krävs för att du ska kunna ställa ut räkningar och komma igång på riktigt.

Ett sätt att spara tid på är att köpa ett lagerbolag. Det är ett bolag som redan existerar och som går att använda precis som det är. Du kommer fortfarande att få fylla i uppgifter om namn på bolaget och vad det kommer att syssla med. Det här är inte svårt då du kan göra det direkt online via en bolagsservice som säljer lagerbolag.

När du har fyllt i uppgifterna och köpt bolaget så kan du komma igång på en gång. Det kan ju vara en stor fördel om du redan från start har kunder som står redo att beställa och betala. Du kommer att få vänta lite på ändringarna som görs med namnet på företaget och mer, men det betyder inte att du inte kan dra igång.

Det kostar en slant att köpa lagerbolag så det här är bara något du ska göra då du faktiskt kan tjäna på det. Är det viktigt att komma igång på riktigt på en gång så är detta en mycket bra lösning som du kan ha igen med snabba affärer. Men om det inte kommer att göra någon skillnad om du kan ta betalt nu eller om någon månads tid så kan du gott sköta registreringen själv.

Tänk framåt med din verksamhet

Oavsett om du får hjälp med registrering av en bolagsservice eller sköter den själv så ska du betänka hur du beskriver din verksamhet. Just nu så kanske du bara kommer att syssla med ett visst område men det här kan ju expandera. Då måste det finnas utrymme för det i beskrivningen av ditt bolag. Tänk noga igenom hur du ska fylla i uppgifter och ta hjälp av en rådgivare om du behöver det. Det kan spara dig tid länge fram då du inte måste ändra namn på företaget eller göra annat för att anpassa det till det som du verkligen sysslar med.

Skynda långsamt för att lyckas

Skynda inte med din verksamhet. Det är bättre att registrera bolag om någon vecka om det innebär att du hinner med att planera på rätt sätt. Ställ många frågor och tänk ett varv till. När du registrerar ditt företag på rätt sätt så lägger du grunden för en verksamhet som kan lyckas!