Hur kan man köpa lagerbolag?

När man funderar på om man ska starta aktiebolag själv eller köpa lagerbolag så finns det mycket att ta ställning till. Även om lagerbolagen är enkla att hantera så är det viktigt att man är medveten om fördelar såväl som nackdelar med dessa. Reglerna har skärpts då man redan för flera år sedan insåg att lagerbolagen kunde utnyttjas av brottslingar. Det här har lett till en bättre marknad för dig som vill köpa lagerbolag från en seriös aktör. Därmed kan man säga att det är säkert att skaffa lagerbolaget från en känd svensk aktör som kan hjälpa till med detta.

Så kan man köpa lagerbolag

Det enklaste sättet att köpa lagerbolag på är att vända sig till ett finansbolag som erbjuder denna tjänst. Man kan numera enkelt handla bolaget online. Man surfar in på en bolagsservices hemsida och fyller i den information som krävs för att beställa. Det som händer är att man ändrar uppgifter för ett bolag som redan existerar.

Saker som man måste ändra är:

  • Vem som ska vara styrelseledamot och suppleant
  • Namnet på aktiebolaget
  • Ny adress

Normalt sett så ska man också beskriva vad företaget kommer att göra. Det här är inte svårt då man följer ett formulär som man finner online på bolagsservicens hemsida. Har man bara all information i ordning så kommer det inte att ta lång tid att göra klart detta. Men som alltid så bör man dubbelkolla att man har fyllt i rätt så att det inte blir bakläxa eller onödiga fel som inte går att rätta.

Aktiekapital på 50 000 kronor

När man köper ett aktiebolag i lagerbolagsform så är det också så att man måste lösa ut de 50 000 kronor som säljaren har satt in i bolaget. Tidigare så var det 100 000 kronor, men idag så ska det räcka med hälften. Man kan göra det här på olika sätt och bolagsservicen anger hur det hela ska gå till. Många gånger så kan man bli klar med processen samma dag. Ibland så kan det dock vara så att man får vänta en dag eller två då man behöver öppna ett nytt bankkonto för att flytta pengar och få ordning på denna bit.

När försäljningen är genomförd

När man är klar med ovan nämnda steg och ändringsanmälan är skickad till Bolagsverket så får man en generalfullmakt som visar att man är företagets ägare och kan representera det. Nu går det att göra saker som att driva verksamhet och ta betalt. Man kan även teckna avtal och öppna nya bankkonton med hjälp av denna fullmakt.

Vad kostar lagerbolaget?

Hur mycket det kommer att kosta att köpa lagerbolag beror på vem man köper från. Om man registrerar själv så kan det gå på nära 2000 kronor samt den tid som man måste lägga på administrativt arbete. Då man köper färdigt aktiebolag så kan det röra sig om flera tusenlappar. Det man spar här är tid och för många så kan det vara det värt. Man kan ju bli klar med det hela på några timmar istället för några veckor.

Är lagerbolagen för alla?

Man kan absolut säga att lagerbolaget passar de flesta. Det enda man måste vara medveten om är just att det här fortfarande kräver att man har en stadig plan för sin verksamhet. Dessutom så ska man inte chansa på att alla som säljer lagerbolag är bra källor. Var alltid noga med att undersöka en aktör. Hur jobbar de, har de gott rykte? Lägg lite tid på att undersöka bakgrund och vad andra säger om bolaget. Det här kan spara pengar och också leda till en bättre service.

Tänk på att det säger en hel del om bolagsservicen hur de hanterar dina frågor. Om du är välkommen att kontakta och fråga utan köp-krav så är det bra. Det här gör det möjligt för dig att bättre förstå precis hur du ska köpa lagerbolag på smidigaste och bästa vis.