Är det bättre att köpa lagerbolag än att registrera det själv?

Då man har bestämt sig för att dra igång ett ab så kan man fundera lite på hur man ska gå tillväga med det tekniska. Det går ju att själv följa instruktioner på Bolagsverkets hemsida och fylla i nödvändiga blanketter för att registrera det nya bolaget. Det här kan ta lite tid och så är det så att man måste vänta på att få svar. Men rent praktiskt så är det viktigt att veta att det här inte är en svår procedur. Så vad ska man välja, att registrera själv eller att köpa det färdiga lagerbolaget?

Köpa ett färdigt lagerbolag

Låt oss se på fördelarna med att köpa färdigt. Det här är något som helt klart spar tid. Man får sitt lagerbolag på några timmar och så kan man i stort sett dra igång verksamheten samma dag som man köper bolaget. Man kommer heller inte att behöva lägga tid på att fylla i blanketter. Den enda blankett man fyller i är den som företaget som säljer lagerbolaget erbjuder. När detta är klart och man har ordnat med de pengar som man måste skicka för att lösa ut tidigare ägare så är det bara att köra på med den nya verksamheten!

Registrera aktiebolaget själv

För den som inte behöver komma igång omedelbart så kan det dock tyckas onödigt att lägga några tusenlappar på att köpa ett aktiebolag bara för att slippa registrera det själv. Många gånger så hör man ju att en god anledning till att köpa lagerbolag är att man spar tid och att tid är pengar. Detta må vara sant, men ponera att du faktiskt inte kommer att börja jobba på allvar med den nya verksamheten förrän om några veckors tid. Då kan du ju lika gärna registrera bolaget själv.

Vad blir bäst för dig?

Vad som kommer att bli bäst för dig beror på vem du är och hur bråttom du har. Det finns tillfällen då det inte är så dumt att ta det hela lite lugnare men det är klart, har man kunder som vill köpa nu så finns det ingen anledning till att vänta.

Om du är osäker på om lagerbolag är den bästa vägen för dig så ska du rådgöra om detta med en kunnig person. Du kan också kontakta en bra bolagsservice för att lära dig mer om hur detta fungerar och vad det kommer att kosta. Fundera på vad tiden är värd för dig och hur viktigt det är att spara de tusenlappar som det handlar om genom att själv ta hand om registreringen. På så vis så kan du komma fram till bästa beslut för dig och för din verksamhet.