Viktigt att tänka på innan du registrerar bolag

Det finns en negativ konkurstrend i Sverige och den ser inte ut att bromsa. Med andra ord så är det alltfler företag som går i konkurs. Det kan ju kännas lite dyster att tänka på. Särskilt när du är övertygad om att din affärsidé är briljant och att du kommer att lyckas. Kanske är det så, men innan du beställer ett lagerbolag för att komma igång snabbare så bör du betänka följande punkter…

Registrera bolag med en hållbar affärsplan

Det kan tyckas så självklart men många missar det här steget. En affärsplan måste vara hållbar men det är inte så att du ensam kan komma fram till om den verkligen är det. I varje fall inte om du inte har lång erfarenhet av att bygga upp verksamheter.

Se till att din affärsplan synas av ett proffs innan du börjar registrera bolag. Det finns ingen anledning att sätta igång förrän du är säker på att det kan gå vägen. En duktig person som kan affärer och som kanske också har erfarenhet från området som du ger dig in på kan vara det perfekta bollplanket. Tänk igenom planen några gånger till innan du kör igång!

Är du rätt person att driva eget bolag?

Det här är en fråga som kräver ett tydligt svar. Du kanske inte är så väl lämpad för att driva ett bolag. Om du ändå har en fantastisk plan för ett företag så kanske du vill slå dig samman med en person som är mer av en ledare än vad du är. Om du fungerar bättre som anställd så tar du en risk då du sätter dig i förarsätet utan att veta hur du ska styra.

Har du tiden som krävs för att starta aktiebolag?

Det står inte i din affärsplan hur många timmar du kommer att få lägga på din nya verksamhet. Det här är något som kan komma som en överraskning. Det tar tid innan saker och ting börjar rulla på. Tills de gör det så får du jobba mycket mer. Rutinuppgifter kan också kräva mer tid i början. Det kan vara en så enkel sak som att du måste få god struktur på hur du sköter pappersarbete.

Du måste ha tålamod och inse att det kanske inte blir så mycket tid med familjen då du har valt att registrera bolag och måste få det hela att gå runt. Semestrar blir kortare och du förväntas hela tiden finnas där då det uppstår frågor. Det måste du vara förberedd på. Om du inte är villig att ge denna tid till din verksamhet så är det kanske inte så klokt att dra igång den på egen hand.

Utveckling är ett måste

När du först börjar med att registrera ditt aktiebolag så är det så klart så att du tänker mest på hur du ska få igång det hela. Men det måste också finnas en plan för utveckling. Det kommer att ta tid att nå de första målen. Därefter så måste du veta vart du är på väg vidare.

Ta för vana att lägga in tid för utveckling. Den kommer du att lägga på att se på det som kan förbättras och hur verksamheten kan bli större och bättre. Det är inte så att du måste ha storhetsvansinne. Men ett företag mår bra av att utvecklas. Särskilt med tanke på kvalitet.

Klarar du pressen från andra?

En sak ska du vara medveten om, det finns de som inte kommer att klappa dig i ryggen och ropa heja. Du måste inse att det kan finnas folk i din omgivning som kommer att bli skadeglada då det inte rullar på så smidigt. Du kan välja att inte diskutera företaget med alltför många, men du måste också utveckla en tjockare hud. Om du känner att du inte kommer att klara pressen från andra så kanske du inte är redo att driva din egen verksamhet.