Var innebär det att köpa lagerbolag?

Rent praktiskt så kan man säga att ett lagerbolag är ett tomt aktiebolag som är registrerat sedan tidigare. Det här bolaget kan man köpa för att omedelbart komma igång med sin verksamhet. Det kostar inte mycket att köpa den här formen av bolag och tanken är just att man ska spara tid. Men frågan är om alla kan tjäna på att köpa lagerbolaget eller om det kan finnas situationer då man kanske bör sköta registrering av bolag själv trots att det tar lite mer tid.

Saker som måste vara på plats då man ska köpa lagerbolag

Det är inte så att man helt utan förberedelse kan köpa ett lagerbolag och dra igång. När man vänder sig till en tjänst som kan sälja lagerbolag så är det förstås så att de har en procedur för registrering. Det här är normalt sett ett ganska enkelt formulär online, men informationen som man ska delge är inte alltid helt enkel. Man måste till exempel ha ett företagsnamn redo. Det är ju knappast något som man hittar på när man sitter där för att köpa lagerbolaget.

När man väljer namn så tänker man inte bara på att ta ett namn som inte redan är registrerat. Man måste också ha ett namn som stämmer väl överens med verksamheten som även den ska beskrivas då man vill starta aktiebolag genom att köpa ett lagerbolag.

En snabb procedur

Det som gör lagerbolaget så attraktivt är som sagt det där med snabbheten. Om man blir färdig med registrering och att öppna ett bankkonto för aktiebolaget på kort tid så kan man mycket väl vara klar för att dra igång på en eller två dagar. Det betyder att kunder som kanske redan väntar på att få köpa tjänst eller vara kan betala och få kvitto för detta.

Man kan säga att snabbheten är bra för den som vet vad han eller hon gör. Om man redan har tänkt igenom affärsplan och kanske redan har kontakter som står redo att köpa så är det förstås en fördel att inte behöva lägga så mycket tid på att registrera och starta ab. Men om det är så att man behöver mer tid för planering så bör man först och främst lägga fokus på detta.

God planering är viktigt

Det är sällan smart att rusa fram och köpa lagerbolag bara för att det är möjligt. Det är klart att man kan känna lusten att komma igång med företaget snabbt men det kan lätt bli så att man får avveckla bolaget om man inte hade planerat på rätt sätt. Låt därför planeringsprocessen ta sin tid. Tänk inte ens på hur du kommer att skapa aktiebolaget förrän du är helt på det klara med precis hur du ska jobba. Det är i detta läge som det lönar sig att använda lagerbolagsformen för att helt lagligt och mycket smidigt komma igång.