Starta bolag

I en perfekt värld så har du planerat inför företagsstarten under en längre tid. Du har då haft gott om tid på dig att skapa en god affärsplan och det kommer inte att göra någon skillnad att du får vänta 3 veckor till på att få ett organisationsnummer. Men världen är inte perfekt. Just nu står du med möjligheten att hyra precis rätt lokal för din verksamhet och då måste du ha organisationsnumret redo! Genom att köpa lagerbolag så är ditt bolag redo på stört och du kan komma igång.

Här är några viktiga tips och råd för dig som funderar på att köpa lagerbolaget för att slippa vänta flera veckor på organisationsnumret från Bolagsverket.

Köpa lagerbolag för att komma igång

Det första du måste betänka är om du verkligen ska köpa lagerbolag. Det här kostar trots allt en slant, och frågan är om du kan försvara kostnaden. Om det inte kommer att göra någon skillnad för din affärsverksamhet om du börjar imorgon eller om några veckor så behöver du inte köpa ett ab som redan är redo. Då kan du gott själv ta hand om registreringsprocessen och vänta någon månad på att det hela blir klart.

Men om det är så att du är helt på det klara med vad du ska göra och inser att du måste ha ett bolag att jobba med redan nu så ska du inte vänta. Då kan kostnaden för ett lagerbolag anses som skälig. Tiden du spar kommer du ju att använda till viktiga saker som att hyra lokaler, skapa kontrakt och ställa ut räkningar till kunder som vill leja din hjälp nu.

Ha all information redo

Ett viktigt tips för dig som kommer att köpa lagerbolag online är att ha allting redo. Du måste vara på det klara med din verksamhetsbeskrivning och den ska stämma väl överens med de namn du kommer att föreslå till Bolagsverket. Då du köper ett lagerbolag så har det ett nummer. Det är redan registrerat. Men i och med köpet så fyller du i ett dokument som kommer att användas för att namn och verksamhetsbeskrivning ska registreras hos Bolagsverket.

Du kan skynda på processen med att bilda bolag med lagerbolaget men du bör vara helt på det klara med hur bolaget ska se ut innan du fyller i formuläret online. Om du inte är det så kan det leda till misstag och onödiga justeringar längre fram. Ett tips är att låta beskrivningen rymma lite mer än vad du först tänker. Det kan vara bra då du utvecklar din verksamhet och vill göra mer än det du fokuserar på i början. Du ska dock inte vara alltför vag. Det kan få Bolagsverket att ge dig bakläxa.

Kom med flera namnförslag

Det räcker normalt sett inte med ett namnförslag då du köper lagerbolag online. En bra bolagsservice vill se till att registreringen går snabbt och smidigt. De vet att Bolagsverket kan ge avslag på namnförslag av olika skäl. Då bör det finnas minst två andra alternativ som kan godkännas. Om du bara ger ett enda namnförslag för att du är säker på att det är unikt så kan det vara ett misstag som leder till förseningar.

Ett tips är att betala lite extra och få namngranskning. Då kommer finansbolaget som hjälper dig med lagerbolaget att undersöka om dina namnförslag kommer att bli godkända. Det här kostar inte mycket men kan vara guld värt då du har ett namn som är lite likt något som redan finns.

Eventuella tillägg

Du ska veta att du många gånger kan köpa till tillägg då du köper lagerbolaget. Det kan till exempel vara så att du vill ansöka hos Skatteverket om F-skatt, moms och arbetsgivare. F-skatt måste ditt bolag ha när det ska sälja tjänster. Om du ska sälja momspliktiga varor så måste du också registrera det för moms. Om du ska ha anställda som får lön så måste ditt ab registreras som arbetsgivare.

Om du tror att du kommer att behöva tilläggen så ska du se om det går att köpa till denna tjänst då du köper lagerbolaget. Det kan spara dig tid och så slipper du ta reda på vilka blanketter du behöver och sedan sköta kommunikationen med Skatteverket.

Det vanligaste är att du köper lagerbolag med aktiekapital på 50 000 kronor. Dessa pengar ska du ha redo på ett konto som är särskilt till för din verksamhet. Det går också att välja att starta aktiebolag med 100 000 kronor som aktiebolag. Det här ska du säga till om då du köper lagerbolaget. Om du inte säger något så kan det per automatik bli så att du får ett aktiebolag för aktiekapital på 50 000 kronor.

Ska du äga företaget själv?

En viktig fråga att ställa innan du börjar fylla i formulär online för att köpa lagerbolag är om du ska äga det själv till 100 %. Om du ska äga tillsammans med någon annan så behövs det förbehåll som till exempel hembud.

Välj rätt bolagsservice!

Sist men inte minst så ska du givetvis välja rätt bolagsservice. Det handlar inte bara om pris. Du ska få ett lagerbolag som är korrekt och lagligt. Dessutom så bör du välja ett finansbolag som har ett gott rykte och som kommer att ge dig god support.